#yummie Instagram Photos & Videos

yummie - 1.7m posts

Top Posts

  • Rendang Ayam Segera Adabi. Sesuai kalau sesekali nak tukar citarasa, sesuai jugak buat korang yang sibuk, takde masa nak masak lama-lama kat dapur ...
  • Rendang Ayam Segera Adabi. Sesuai kalau sesekali nak tukar citarasa, sesuai jugak buat korang yang sibuk, takde masa nak masak lama-lama kat dapur dan nakkan sesuatu yang cepat.l dan sedapp. . Haaa, ini jawapannya. Korang patut try Paste Rendang #Adabi ni. Min dah try tau, walaupun rendang segera, rasa dia tuuuu. Sesuatu dan special,memang takkan dapat kat mana-mana. Mudah, cepat dan sedap. Makan dengan pulut kuning pon sedap jugak. Nak buat rendang kerang pon boleh. Korang try lah ye. . Ini resepi cara Min. Rendang Ayam Segera Versi @resepi.sedapp. . Cara-caranya: 🔼Masukkan satu peket perencah Rendang ke dalam periuk. Pastu masukkan ayam dan juga santan, bergantung pada kuantiti ayam masing-masing . 🔼Tapi, Min tak guna santan tau. Min guna Susu Cair letak sikit pun cukup sebab Min nak kekalkan rasa sedapp paste tu. Dan min tambah cili padi yang ditumbuk sikit bagi feel pedas tu. Barulah best! . 🔼Pastu, korang kacau sebati dan masak dengan api kecil. Bagi rempah tu elok masak, tambah air dan kacau sekali sekala sampailah ayam masak. . 🔼Terpulang pada korang nk buat kuah dia betul-betul pekat atau pun nak bagi cair dan sedikit berkuah. Kalau Min, suka buat berkuah sikit, takdelah kering je makan kan? . 🔼Pastu tambah daun kunyit. Memang naik aroma rendang ni. Kalu rasa tawar, tambah garam secukup rasa. Yang ni Min tambah kacang buncis, krup krap sedap mengunyah. Makan dengan pulut kuning sedap jugak. . 🔼Ok dahh siap, selamat mencuba😍 . TAG LAHH KAWAN-KAWAN YANG BELUM TAHU!
  • 89 4 2 hours ago
  • Ada peminat buah Melaka atau Onde-onde tak? Satu lagi kuih tradisional yang memang sedap. Bestnye kalau dapat makan petang2 camni, minum pulak air ...
  • Ada peminat buah Melaka atau Onde-onde tak? Satu lagi kuih tradisional yang memang sedap. Bestnye kalau dapat makan petang2 camni, minum pulak air teh panas. Haha, bahagia jer rasanya. Korang suka tak kuih ni?😍 . . . . @resepi.sedapp ✔️Follow @shawl.cahayayati, bawal cantik 4 helai RM110 sahaja . ✔️P/s : Untuk paid review, klik link Whatsapp pada bio.
  • 250 6 5 hours ago
  • หมูทอดนมสด จ้า เอานมสดมาหมักหมูช่วยให้หมูนุ่มขึ้นได้อยู่นะคะ กินกับข้าวเหนียว น้ำจิ้มแจ่วเพลินพุง หอมแม็คกี้ หอมมะนาว หอมหัวน้ำปลา ใครชอบเผ็ดใส่พริ...
  • หมูทอดนมสด จ้า เอานมสดมาหมักหมูช่วยให้หมูนุ่มขึ้นได้อยู่นะคะ กินกับข้าวเหนียว น้ำจิ้มแจ่วเพลินพุง หอมแม็คกี้ หอมมะนาว หอมหัวน้ำปลา ใครชอบเผ็ดใส่พริกป่นเพิ่มเอาได้นะคะ ง่ายๆอิ่มอร่อย . น้ำจิ้มแจ่ว(สูตรดั้งเดิม,สูตรแมงดา) 🔺ขวดละ 150฿ (บรรจุ280ml.) 🔺ไม่ใส่ผงชูรส,สารกันบูด 🔺เก็บในตู้เย็นได้นาน1-2เดือน 🔺ถ้าอยู่นอกตู้เย็น อยู่ได้ 20วัน 👍🏻👍🏻ไปต่างประเทศพกไปค่ะ ทริปนั้นคุณจะกินอะไรก็อร่อย👍🏻👍🏻 . 📮ส่งEMS หรือ Kerryเลือกได้ 📦ค่าส่งตามนน.ที่สั่งราคาเริ่มต้นที่50฿ 🚫ไม่มีเก็บเงินปลายทางค่ะ 📱แอดไลน์ตอบไวสุด [email protected] : @pleunpung(มี@ด้วยนะคะ) 🙏🏻ไม่สะดวกตอบในDMค่ะ . . . #pleaunpungnamprik #food #truecooks #yougottaeatthis #wongnai #thaifood #aroisnap #eatfamous #foodstagram #eats #igfood #goodeats #food #foodie #yum #fooddiary #foodphotography #buzzfeedfood #foodblog #huffposttaste #foodbloggers #yummie #tastespotting #thaifood #cook #homecooking #อาหาร #อาหารไทย
  • 3917 36 yesterday

Latest Instagram Posts

  • Мясной рулет с фруктами

800 г мякоти говяжьей лопатки одним куском
2 больших спелых персика
2 большие крепкие ароматные груши
200–300 мл сухого бе...
  • Мясной рулет с фруктами 800 г мякоти говяжьей лопатки одним куском 2 больших спелых персика 2 большие крепкие ароматные груши 200–300 мл сухого белого вина 2 ст. л. сахара средний пучок базилика средний пучок мяты растительное масло соль, молотый белый перец Инструкция по приготовлению: Мясо разрезать вдоль волокон, не дорезая до края 1 см, развернуть и отбить в пласт толщиной 0,5 см, посолить, поперчить. У базилика и мяты удалить стебли. По всей площади мяса распределить зелень и свернуть в рулет. Положить на решетку, установленную в противне, швом вниз, полить растительным маслом, посолить. Влить в противень 2–3 стакана воды и поставить в разогретую до 160°С духовку на 2 ч. При необходимости подливать в противень воду. Персики обдать кипятком, затем холодной водой, очистить от кожицы, удалить косточки, мякоть нарезать небольшими кубиками. Груши почистить от кожуры и сердцевины, разрезать вдоль пополам, крупные – на четыре части, положить в сотейник вместе с персиками, залить вином, всыпать сахар, белый перец и поставить на средний огонь. Периодически переворачивая груши (лучше всего делать это щипцами или очень тонкой лопаткой), варить соус до загустения, 15–20 мин. Готовый рулет разрезать на порционные куски, полить соусом, груши очень аккуратно выложить рядом. #enjoy #enjoylife #foodprep #gastronomia #yummi #yummie #yummy #yummyfood #yumyum #отличноенастроение #оченьвкусно #продукты #просто #семья #советы #счастлива #счастье #уютныйдом #омномном
  • 0 0 an hour ago
  • 🥤 AKTION 🥤
Was sagt man dazu... schlagt zu, solange der Vorrat reicht!
Unser Brombeer Eiweißshake kostet im Moment NUR 2,-€ (500ml) 😍🤪 #eiweißs...
  • 🥤 AKTION 🥤 Was sagt man dazu... schlagt zu, solange der Vorrat reicht! Unser Brombeer Eiweißshake kostet im Moment NUR 2,-€ (500ml) 😍🤪 #eiweißshake #brombeere #yummie #aktion
  • 2 0 1 hours ago
  • Those pesky price tags!
This is the first time I see them, being outside of the store
  • Those pesky price tags! This is the first time I see them, being outside of the store
  • 16 2 1 hours ago
  • 신상 핫한 #술집 #천막집 #포차
#김치찌개 대창이 들어가서 진국😭
안주와 분위기가 맛있어서 평일인데 어제 넘나리 달려버렸지🍺
#볶은밥 핵존맛 ㅠㅠ꼭 드세요 2번드세요🍚
  • 신상 핫한 #술집 #천막집 #포차 #김치찌개 대창이 들어가서 진국😭 안주와 분위기가 맛있어서 평일인데 어제 넘나리 달려버렸지🍺 #볶은밥 핵존맛 ㅠㅠ꼭 드세요 2번드세요🍚
  • 13 1 1 hours ago
  • Young Kings - Look how they are enjoying our Martabak Manis! They even did a contest who ate the most 😅 Kids love our Martabak Manis and some even...
  • Young Kings - Look how they are enjoying our Martabak Manis! They even did a contest who ate the most 😅 Kids love our Martabak Manis and some even like it better than pancakes. Did your kid(s) already tasted our Martabak Manis? 😋
  • 20 1 2 hours ago
  • Sayur Lodeh Salmon by Fahrenheit Koffie. Menu baru yang cuma ada disini perpaduan rasa sayur lodeh khas Indonesia dipadukan dengan ikan salmon bern...
  • Sayur Lodeh Salmon by Fahrenheit Koffie. Menu baru yang cuma ada disini perpaduan rasa sayur lodeh khas Indonesia dipadukan dengan ikan salmon bernuansa internasional menjadikannya menu baru yg patut dicoba.
  • 14 1 2 hours ago
  • A chef 👩🏼‍🍳 recebendo os cogumelos 🍄 do nosso executivo de hoje! #marciaareiasgastronomia 👩🏼‍🍳 #comfortfood 🍃 #comidaafetiva #comidaartesan...
  • A chef 👩🏼‍🍳 recebendo os cogumelos 🍄 do nosso executivo de hoje! #marciaareiasgastronomia 👩🏼‍🍳 #comfortfood 🍃 #comidaafetiva #comidaartesanal #comidadeverdade #delivery #buffet #pratododia🍴 #yummie #yummieapp #livingforfood WhatsApp 21 99797-8292 Entregas no Leblon, Ipanema, Jardim Botânico e baixo Gávea pedidos até as 11hs Prato do dia Quarta 🐞 Opção 1: Carne seca desfiada com cebola crocante, purê de abóbora 🎃 farofinha de alho, arroz 🍚 e feijão carioquinha Opção 2: Couscous marroquino com mix de cogumelos 🍄 e cebola roxa, lâminas de cenoura 🥕 e abobrinha no forno e palitinhos de batata doce 🍠 assados com páprica * MIX VERÃO: opção 2 + grelhado do dia ✔️ Solicite nosso cardápio gourmet
  • 16 1 2 hours ago
  • Tip! 
Maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft echt geen top kok te zijn om lekker te kunnen eten. Je hoeft niet alles zelf te maken en niet elk ...
  • Tip! Maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft echt geen top kok te zijn om lekker te kunnen eten. Je hoeft niet alles zelf te maken en niet elk bordje hoeft Insta perfect te zijn. En het hoeft zeker niet veel tijd te kosten. Zoals bijvoorbeeld deze super snelle, makkelijke, maar wel lekkere Gnocchi. Binnen 10 minuten op tafel! * 150 gr kipfilet * 200 gr gnocchi * 125 gr verse pasta saus pomodori basilicum * 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken ) met een spray gebruik je vaak minder trouwens 😉 * 1 teentje knoflook * 50 gr rode ui * Calorieën 662 * Koolhydraten 29 * Vetten 8 * Eiwitten 21 * Alle boodschappen zijn van de AH omdat dat voor mij de dichtstbijzijnde supermarkt is 😊 * Afhankelijk van wat je aan macro's nog over hebt kun je het serveren met extra, salade , kaas of andere goodies 😏
  • 27 5 2 hours ago
  • – Ein guter Tag startet mit Kaffee ☕ und endet mit Wein 🍷 –

In diesem Sinne wünschen wir Ihnen einen guten Start in den Dienstag. Wer gerne eine ...
  • – Ein guter Tag startet mit Kaffee ☕ und endet mit Wein 🍷 – In diesem Sinne wünschen wir Ihnen einen guten Start in den Dienstag. Wer gerne eine Kaffeespezialität aus einer Siebträgermaschine genießen möchte, ist bei uns in der FACES Lounge genau richtig! Wir haben täglich ab 09:00 Uhr für Sie geöffnet. Falls Sie auch gerne was Frühstücken möchten, empfehlen wir Ihnen unser reichhaltiges Frühstück. Mehr Informationen zu unseren Getränken und Speisen können Sie auf unserer Homepage entnehmen ▶️ bit.ly/2wiVBiS Ihren Wein können Sie unter der Woche bis 23:00 Uhr bei uns genießen. Freitags und samstags sind wir bis 24:00 Uhr für Sie da. Beste Grüße Ihr FACES Lounge-Team #faceslounge #kaffee #wein #mannheim #genuss #food #foodie #restaurant #frühstück #yummie #yummy #lavazza #engelhorngastro #engelhorn
  • 25 0 2 hours ago
  • Rendang Ayam Segera Adabi. Sesuai kalau sesekali nak tukar citarasa, sesuai jugak buat korang yang sibuk, takde masa nak masak lama-lama kat dapur ...
  • Rendang Ayam Segera Adabi. Sesuai kalau sesekali nak tukar citarasa, sesuai jugak buat korang yang sibuk, takde masa nak masak lama-lama kat dapur dan nakkan sesuatu yang cepat.l dan sedapp. . Haaa, ini jawapannya. Korang patut try Paste Rendang #Adabi ni. Min dah try tau, walaupun rendang segera, rasa dia tuuuu. Sesuatu dan special,memang takkan dapat kat mana-mana. Mudah, cepat dan sedap. Makan dengan pulut kuning pon sedap jugak. Nak buat rendang kerang pon boleh. Korang try lah ye. . Ini resepi cara Min. Rendang Ayam Segera Versi @resepi.sedapp. . Cara-caranya: 🔼Masukkan satu peket perencah Rendang ke dalam periuk. Pastu masukkan ayam dan juga santan, bergantung pada kuantiti ayam masing-masing . 🔼Tapi, Min tak guna santan tau. Min guna Susu Cair letak sikit pun cukup sebab Min nak kekalkan rasa sedapp paste tu. Dan min tambah cili padi yang ditumbuk sikit bagi feel pedas tu. Barulah best! . 🔼Pastu, korang kacau sebati dan masak dengan api kecil. Bagi rempah tu elok masak, tambah air dan kacau sekali sekala sampailah ayam masak. . 🔼Terpulang pada korang nk buat kuah dia betul-betul pekat atau pun nak bagi cair dan sedikit berkuah. Kalau Min, suka buat berkuah sikit, takdelah kering je makan kan? . 🔼Pastu tambah daun kunyit. Memang naik aroma rendang ni. Kalu rasa tawar, tambah garam secukup rasa. Yang ni Min tambah kacang buncis, krup krap sedap mengunyah. Makan dengan pulut kuning sedap jugak. . 🔼Ok dahh siap, selamat mencuba😍 . TAG LAHH KAWAN-KAWAN YANG BELUM TAHU!
  • 89 4 2 hours ago
  • Düzenli kahve tüketenlerden misiniz?☕️
Kahve tüketimi, içerdiği bileşenlerin etkisiyle kan basıncında akut bir artış sağlar. Dolayısıyla kahvenin a...
  • Düzenli kahve tüketenlerden misiniz?☕️ Kahve tüketimi, içerdiği bileşenlerin etkisiyle kan basıncında akut bir artış sağlar. Dolayısıyla kahvenin akut etkileri geçici olup sürekli kahve içen insanların ‘Artık bana pek etki etmiyor’ gibi ifadeleri yanlış değildir. Kahvenin düzenli tüketilmesinde kafeinin hormonal ve hemodinamik(kan dolaşımıyla ilgili düzeni içeren terim) etkileri için tolerans gelişir ve uyanıklık, uyarıcı etkisi çok tüketmeyen birine göre daha az hissedilir. Çok seviyoruz amma etkilerini görebilmek açısından dahi sınırlamakta fayda var. 🖤 #coffee #coffeeandhealth #gününkahvesi #kahvevesağlık
  • 128 1 23 hours ago
  • 456 23 4 days ago