#instashare Instagram Photos & Videos

instashare - 2.1m posts

Top Posts

  • Nak lagi resepi ? Follow @resepi_ala_kampung .
Resepi Karipap Pusing

Ok dah lama belajar buat doh karipap ni tapi tak menjadi aihh..usaha punya us...
  • Nak lagi resepi ? Follow @resepi_ala_kampung . Resepi Karipap Pusing Ok dah lama belajar buat doh karipap ni tapi tak menjadi aihh..usaha punya usaha yehaaa akhirnyaaaaa berjaya hehe.. Sape2 yang nk cuba boleh la ikut step by step ni . DOH A 300 gram tepung gandum* 1 camca teh garam* 60 ml minyak masak* 3/4 hingga 1cawan air ais...ikut tepung *gaul rata semua bahan bertanda * Masukkan air sikit2 sehingga menjadi doh Yg lembut.... DOH B 150 gram tepung gandum 100 gram majerin/planta *gaul rata dan uli jadi doh jgn letak air. Rehatkan doh lebih kurang 30 minit tutup dgn plastik Bahagi kedua doh kpd 3 bahagian.dan buat proses seterusnya...dlm komen2 dibawah ada caranya....resipi ni boleh dapat 18 biji karipap. *Selamat Mencuba*...nak cantik pusarannya letak inti pd muka yg kena papan canai...maksudnya bhgn bawah....harap faham lah ek... Kredit Resepi : arian zainun . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung
  • 1429 20 3 days ago

Latest Instagram Posts

  • My first radio interview!! Extremely grateful to have my first radio interview with my favorite radio channel of Bangalore - Radio Indigo @indigo91...
  • My first radio interview!! Extremely grateful to have my first radio interview with my favorite radio channel of Bangalore - Radio Indigo @indigo919fm. Catch me today with @rohitbarve91.9 from 4pm to 5pm in Bangalore in the Channel 91.9, Radio Indigo. I'll be speaking briefly about myself and my ride. Thank you Rohith for the wonderful time in your studio and @muralisant for the being the man behind the whole thing. #mentlmanja #longwayround
  • 89 10 yesterday
  • #Repost @resepi_ala_kampung (@get_repost)
・・・
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Hasil ulian tangan. 
Donut Kentang.
Percayalah sis maka...
  • #Repost @resepi_ala_kampung (@get_repost) ・・・ Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Hasil ulian tangan. Donut Kentang. Percayalah sis makan 1 jurrrr 😂 UPDATE RESEPI :::::::::::::::::::::::::: RESEPI DONUT KENTANG *ulian tangan Bahan kering - A 200 gm kentang *rebus sehingga empuk,lenyek sehingga halus 500 gm tepung *boleh juga guna tepung roti, lagi cepat masa menguli utk jadi licin 1 paket ragi instant 50 gm susu tepung *ramas rata semua bahan ini Bahan basah - B 2 biji kuning telur 1 biji telur 110 gm AIR SEJUK *curah tengah tengah adunan, gaul uli perlahan lahan sehingga sebati - adunan masih lekat di tangan, normal lah tu. 75 gm butter - masuk demi sedekit, sehingga doh tak melekat di tangan dan elastik or hampir elastik pon takpe. Dah uli sampai elastik/kenyal, tutup dengan tuala, tunggu kembang 2x ganda. Tumbuk adunan, bagi keluar semua angin. Bulat kan 40gm atau 35gm ikut suke besa mana nak. Biarkan dalam 20 minit kembang, lubang kan tengah guna nozzle or penutup botol. Doh sedia di goreng jika kita tekan adunan, cepat kembali ke bentuk asal. Makna nya dah ready di goreng. Siap! Selamat Mencuba 😊 Kredit Resepi : earney atyesha . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung
  • 18 2 yesterday
  • She speaks truth lol
  • She speaks truth lol
  • 16 3 yesterday
  • Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Hasil ulian tangan. 
Donut Kentang.
Percayalah sis makan 1 jurrrr 😂

UPDATE RESEPI :::::::::::::::::...
  • Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Hasil ulian tangan. Donut Kentang. Percayalah sis makan 1 jurrrr 😂 UPDATE RESEPI :::::::::::::::::::::::::: RESEPI DONUT KENTANG *ulian tangan Bahan kering - A 200 gm kentang *rebus sehingga empuk,lenyek sehingga halus 500 gm tepung *boleh juga guna tepung roti, lagi cepat masa menguli utk jadi licin 1 paket ragi instant 50 gm susu tepung *ramas rata semua bahan ini Bahan basah - B 2 biji kuning telur 1 biji telur 110 gm AIR SEJUK *curah tengah tengah adunan, gaul uli perlahan lahan sehingga sebati - adunan masih lekat di tangan, normal lah tu. 75 gm butter - masuk demi sedekit, sehingga doh tak melekat di tangan dan elastik or hampir elastik pon takpe. Dah uli sampai elastik/kenyal, tutup dengan tuala, tunggu kembang 2x ganda. Tumbuk adunan, bagi keluar semua angin. Bulat kan 40gm atau 35gm ikut suke besa mana nak. Biarkan dalam 20 minit kembang, lubang kan tengah guna nozzle or penutup botol. Doh sedia di goreng jika kita tekan adunan, cepat kembali ke bentuk asal. Makna nya dah ready di goreng. Siap! Selamat Mencuba 😊 Kredit Resepi : earney atyesha . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung
  • 215 0 yesterday
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi tea...
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi team pemenang! Pendaftaran cuman 25RB aja! Buruan mendaftar/ DM kami segera untuk info lebih lanjut.
  • 5 3 yesterday
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi tea...
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi team pemenang! Pendaftaran cuman 25RB aja! Buruan mendaftar/ DM kami segera untuk info lebih lanjut.
  • 3 2 yesterday
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi tea...
  • Bapak Ibu yang hobi senam dimana suaranya? Untuk kalian yang hobi senam, jangan lewatkan FUN AEROBIK & BAZAAR TAS5. Ada hadiahnya juga loh bagi team pemenang! Pendaftaran cuman 25RB aja! Buruan mendaftar/ DM kami segera untuk info lebih lanjut.
  • 3 1 yesterday
  • Poori Potato Masala
  • Poori Potato Masala
  • 43 2 5:37 AM Aug 18, 2018